Skip Navigation Links

Suriyeli Matbaacı Reyhanlı'da İşletme Açtı

Suriyeli matbaacı Abdullah Al Ahmad,Hatay'ın Reyhanlı ilçesine matbaa kurdu

Suriyeli Matbaacı Reyhanlı'da İşletme Açtı

Reyhanlı   A+a-

Suriye'den Reyhanlı'ya gelen Al Ahmad, 20 yıllık matbaacı olduğunu söyleyerek gerekli başvurularını da tamamlayıp yeni bir matbaa kurarak çalışmaya başladı.
Yaklaşık 2 yıl önce İdlib'teki çatışmalar sırasında Al Ahmad'ın matbaası kullanılamaz hale geldi. 20 yıllık matbaacı olduğunu söyleyen Abdullah Al Ahmad, Reyhanlı'da işletme açmak için gerekli başvurularını yaptı. Envar Ambalaj Matbaa Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi olarak çalışmaya başlayan Al Ahmad, dini konuları içeren kitaplar, cüz, defter yaparak muhaliflerin kontrolündeki İdlib ile çevresindeki bölgelere gönderiyor. Matbaasında, 10 kişinin çalıştığını belirten Al Ahmad, "Makineleri İstanbul'dan aldım ve kurduğum matbaada yasal zeminde çalışmalara başladım. Matbaada Kur'an kaplama, cüz, dini ders kitapları baskısı yapıyorum" dedi.
İş yeri kiralayan Abdullah Al Ahmad, kurduğu matbaaya yaklaşık 50 bin dolar para harcadı. Reyhanlı Vergi Dairesi Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlara da kayıt yaptıran Al Ahmad, Reyhanlı'da Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kırtasiye ihtiyaçlarına yönelik Arapça baskılar da yapıyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet