Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gaziler Günü Reyhanlı'da Kutlandı

Gaziler Günü, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde törenle kutlandı

Gaziler Günü Reyhanlı'da Kutlandı

Reyhanlı   A+a-

Törende Kaymakam Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Üsteğmen Özgür Çet, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 4. Hudut Bölük Komutanlığı'ndan Piyade Teğmen Salih Demirtaş yaptı.
Bugünün Türk Milleti'nin yeniden doğuşunu simgeleyen Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanının TBMM tarafından verildiği kutlu gün olduğunu söyleyen Piyade Teğmen Salih Demirtaş, "19 Eylül 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore Harbi'nde, 1974'te Kıbrıs Harekatında mücadele den muharip Gaziler ile Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğünü idame ettiren, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele veren asker, polis tüm malul gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Sizler, en büyük gazi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Ülkemiz bu gün dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki; Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerinin ve bu zaferin mimarlarının layık olduğu değer her zaman ve her yerde verilmelidir. Bu yiğit gazilere olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Atatürk der ki; "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur" Bu vesile ile aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz daha hatırlanmalıdır. Öyle ki, ülkemizde şehit ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazilerimiz ulusumuzun ortak değerleridir. Türk Silahlı Kuvvetleri adına ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygı ile anar, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim" diye konuştu.
Reyhanlı Gaziler Derneği Başkanı Ziya Güleroğlu ise konuşmasında gaziliğin öneminden söz etti. Daha sonra Törene katılan Kaymakam Tuncay Dursun, Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Üsteğmen Özgür Çet, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, subay ve astsubaylar törene katılan gazilerin ve vatandaşların Gaziler Gününü tebrik etti. Törenlere ayrıca, muhtarlar, daire müdürleri de katıldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş