Skip Navigation Links

Konut Alanlar Dikkat !!!

Bu uyarıyı dikkate alın..

Konut Alanlar Dikkat !!!

Ekonomi   A+a-

İnşaat sektörünün hızlı büyüdüğü 2014 yılının sonlarından bugüne talebin çok üstünde gerçekleşen konut üretimi, ekonominin S.O.S. vermesi nedeniyle talebi azaltınca müteahhitler kara kara düşünüyor.
Ekonomideki daralmaya rağmen ayakta durmaya çalışan inşaat sektörü, yatırımcısı için cazip seçenekler sunsa da çok dikkatli olmak gerekiyor.
Doların yükselmesi ise konut almayı düşünenlerin kabusu olmaya devam ederken,  doların yükselmesinin konut fiyatlarına yansıması ise bir başka sıkıntı.
İskenderun Zeki Emlak Danışmanlığı Yetkilisi Zeki Aytaş, satın alınan konutun tüm ayrıntılarının noter yöntemiyle garanti altına alınması gerektiğini belirtirken, projeyi yapan şirketin geçmiş yıllarda yaptıkları projeleri de incelemelerinin önemine vurgu yaptı.
Satışlarda karşılıklı söz ve güvene dayalı, hiçbir hukuki geçerliliği olmayan, şahıslar arasında sözleşmelerle yapılan satışlarda bir çok vatandaşın mağdur olma riskinin bulunduğunu belirten Zeki Emlak Danışmanlığı Yetkilisi Zeki Aytaş, satın alınan mülkün noterde yapılan sözleşmesinin ardından, kurulan kat irtifakı üzerinden tapuda mülk üzerine şerh koydurulmasının önemine dikkat çekti.
Astronomik fiyatlarla satılan konutlara yatırılan paraların heba olmaması için yatırımcıların uyanık olmaları gerektiğini belirten Zeki Aytaş, “Konut alımı yapacak vatandaşlar, inşaat ruhsatı, noterden sözleşme, kat irtifakı yapılmış inşaatlarda Tapu Dairesinde şerh koydurmak gibi tedbirleri alarak kendilerini garanti altına almalılar.
Projeyi gerçekleştiren şirketin geçmiş yıllarda yaptıkları işlere bakarak da yapılacak projenin geleceğini görmek de mümkün olabiliyor. “ dedi. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet