Skip Navigation Links

İhracat Arttı,İş Dünyasının Yüzü Gülüyor

Türkiye'nin ticaret ve sanayi kenti Gaziantep'ten bu yılın 8 aylık diliminde 4 milyar 74 milyon 107 dolarlık ihracat yapıldı

İhracat Arttı,İş Dünyasının Yüzü Gülüyor

Ekonomi   A+a-

Türkiye İhracatçı Birlikleri (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, kentten yaklaşık 180 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. Amerika'dan Somali'ye kadar farklı bölge ve coğrafyalara ihracat yapan iş adamları, farklı coğrafyalara girmenin planlarını yapıyor.
Gaziantep, yeni yıla ihracatını düşürerek girdi. İnişli çıkışlı bir grafik sergileyen ihracat Ağustos ayında yüz güldürdü. Ocak ayında 515 milyon 344 bin dolarlık ihracatın yapıldığı Gaziantep'ten Şubatta ihracat moral bozdu. 476 milyon 164 bin dolarla bu yılın en az ihracatının gerçekleşti ay şubat oldu. Mart ayında 508 milyon 777 bin dolara yükselen ihracat, Nisanda 536 milyon 388 bin dolara çıktı. Mayısta 521 milyona gerileyen ihracat haziran ayında 535 milyon 243 bin dolara yükseldi. Temmuz da istenen rakamları göremeyen iş adamları, bu ayı da 454 milyon 340 bin dolarla bitirdi. İhracatçılar ağustos ayında 526 milyon 356 bin dolarlık dış satımla ihracat sıralamasında 5'inciliğe yükseldi.
Gaziantep'in ihracatında Irak 1 milyar 205 milyon 736 bin dolarla ilk sırada yer alıyor. Bu ülkeyi 274 milyon 553 bin dolarla Suudi Arabistan izliyor.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, ihracatta artışa ilişkin yaptığı açıklamada, ihracatın artmasıyla iş dünyasının yüzünün güldüğünü belirtti.
Ocak ayından itibaren inişli çıkışlı bir yol izleyen ihracatın Ağustos ayında arttığını hatırlatan Bartık, bu artışın umutları artırdığını söyledi. 6'ncı il konumundan Ankara'yı geride bırakarak 5'nci sıraya yükselen Gaziantep'in bundan sonraki hedefinin bu sırayı korumak olduğunu vurgulayan Bartık, "Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ihracatımızın artması güzel bir gelişme. Artış bizlere umut ve şevk veriyor. Bunda emeği olan iş adamlarımızı tebrik ediyorum" dedi.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da, şehrin ihracatına destek sağlayan iş adamlarını tebrik ettiğini belirtti.
Konukoğlu, şunları kaydetti:
"Bir yandan da jeopolitik riskler Türkiye'nin ihracatına baskı yapmaya devam ediyor. Gaziantepli ihracatçılarımız ise yurtdışında zorlu koşullara rağmen ihracatını sürdürdüler. Kıran kıran rekabetin yaşandığı bir ortamda bileğinin hakkıyla rakiplerinin önüne geçerek, ürettiğini satmayı başardılar. Sağladıkları bu başarıyla şehrimizin yüzünü ağarttılar, hepsini tebrik ederim. Bütün amacımız ihracattaki artışı sürekli hale getirebilmek, hem şehrimize hem de ülkemize en yüksek katkıyı sağlayabilmektir."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet