Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB’den Seyfi Dingil’e Sert Açıklama !!!

3 HBB Görevlisi Tartaklandı mı ?!!!

HBB’den Seyfi Dingil’e Sert Açıklama !!!

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin “Ücretsiz otopark tabelalarını söktüğü” iddasıyla yaptığı basın toplantısının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden “İskenderun Kamuoyuna Bildiri” başlığı altında bir açıklama yapıldı.
Gerginliği tırmandıran İskenderun’daki otoparklar konusunda yapılan sert açıklamanın ayrıntıları ise gelinen noktayı çok net bir şekilde ortaya koyuyor.
Yapılan açıklamada, otopark alanlarının büyükşehir belediyelerinin yetkisinde olduğuna dikkat çekilerek, ilçe belediyelerinin otapark işletmek veya kiraya vermek gibi bir yetkisinin olmadığına dikkat çekildi.
Açıklamada ayrıca; Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin İskenderun Belediyesi arkasında bulunan 1 nolu otoparkı devir işlemlerini yaptıkları sırada aralarında belediye başkan yardımcısı Ergün Gözüküçük’ün de olduğu 20-25 kişi tarafından tartaklandıkları iddia edildi.
Oldukça sert bir üslupla düzenlenen bildiride şöyle denildi:
“İSKENDERUN KAMUOYUNA BİLDİRİ
Bilindiği üzere İlimiz 30.03.2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmıştır. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasasının 7. maddesinin f bendi ile “Büyükşehir ulaşım ana plânını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini plânlamak ve koordinasyonu sağlamak; kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek” ve aynı maddenin l bendi ile “Yolcu ve yük terminalleri, kapalı ve açık otoparklar yapmak, yaptırmak, işletmek, işlettirmek veya ruhsat vermek” ile ilgili tüm yetki ve sorumluluklar Büyükşehir Belediyelerine verilmiştir.  İlçe belediyelerinin otoparkları işletmek, işlettirmek, kiraya vermek vs. gibi bir yetki ve görevleri bulunmamaktadır. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığından da 21.07.2015 tarih ve 15423 sayılı yazıya istinaden yetki alınmış ve bu durum İskenderun Belediyesi dahil tüm ilçe belediyelerimize yazı ile bildirilmiştir.
Bu nedenle İskenderun İlçesi Belediye binası arkasında bulunan, imar planında da otopark alanı olarak belirlenen ve belediye hizmet binasının bir parçası olmayan tamamen ayrı bir mülkiyet konusu olan, İskenderun Belediyesince hukuken herhangi bir hakları olmamasına rağmen kullanılan 1 no.lu otopark, 31.08.2015 tarihinde Büyükşehir Belediyemiz yetkilileri tarafından devir alınmaya gidilmiş ancak İskenderun Belediyesi çalışanları tarafından devir hukuksuz bir şekilde engellenmiştir. 1 no.lu otoparkta görevli olan 3 Büyükşehir Belediyesi çalışanı görevlerini ifa ederken, 02.09.2015 tarihi saat: 14.15 sularında İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün GÖZÜKÜÇÜK ve beraberindeki 20-25 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğramış ve darp edilmişlerdir.
Yapılan bu çirkin saldırıyı Büyükşehir Belediyemiz ve İskenderun halkı adına esefle kınıyoruz.  Türk Ceza Kanunu babında suç vasfı taşıyan bu kanunsuz fiiller hakkında Kanunlar çerçevesinde gerekli işlemler başlatılmıştır. Kendini yasaların üzerinde gören bu yönetim anlayışının hak ettiği cezayı alması için her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır.
Saldırıya uğrayan 3 çalışanımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar; Büyükşehir Belediyesince kamuoyunun bu konuda doğru olarak bilgilendirileceği hususunun bilinmesini ister; kamuoyuna saygıyla duyururuz.  Hatay Büyükşehir Belediyesi”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar