Skip Navigation Links

Hassa'da İş Adamları İle Geleneksel İstişare Toplantısı

Hassa Kaymakamlığı başkanlığında Hassa'da faaliyet gösteren iş adamları ile geleneksel aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem   A+a-

 
 
Hassa Kaymakamlığı başkanlığında Hassa’da faaliyet gösteren iş adamları ile geleneksel aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya,Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU, Hassa İşadamları Dernek Başkanı Av. Halil Zehir, Hassa Meyve Üreticiler Birliği Başkanı M.Nuri Gündoğdu, Belediye Başkanları ve iş adamları katıldı.
 
Nisan ayı toplantısında;
Hassa’nın tarım sektöründeki ticari faaliyetleri ve ekonomik yapısı masaya yatırıldı. Sorunları ve çözüm yolları, tartışmaya açıldı.
 
Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU, yaptığı konuşmada;
 
“İlçe bazında sivil toplum kuruluşlarının eksik olduğunu ve bir araya gelme kültürünün az olduğunun farkına vardık. İş adamlarımızla bir araya gelelim, kanaat birlikteliği ortaya çıkaralım ve bir araya gelme kültürümüz oluşsun ki bu toplantıların faydalarını ortaya çıkartalım . İlçemizin meselelerine beraber kafa yoralım. Bu konuda; şimdiye kadar 4 tane toplantı tertip ettik. Önemli kararlar aldık, İş adamları derneğini kurduk, meyve üreticiler birliğini oluşturduk.” dedi.
“ Dünya eski dünya değil, Türkiye eski Türkiye değil, Dünya bir istikamete doğru gidiyor, Türkiye’de bunun lokomotif güçlerinden bir tanesi artık. Türkiye’nin son büyüme rakamları açıklandı. Koca Çin ordusundan sonra, Çin kalabalığından sonra Türkiye’miz ikinci sırada yer alıyor. Ne mutlu ki bize. Tabi değişen dünyada, değişen Türkiye’de enstrümanları da değişiyor. Sivil toplum kuruluşlarını rolleri giderek artıyor. İşte baştan söylemeci, emredici, buyurucu, tarzı değişiyor. Sivil toplum kuruluşlarını sonuna kadar kullanan bir yönetim anlayışı içerisinde devletler, memleketler, yönetiliyor. Ekonomi buna göre yönetiliyor.” Dedi.
Kaymakam TEKBIYIKOĞLU,
Hayata geçirdikleri meyve üretici birliği ile; Kendi üreticimizi ,gerek ülke içerisinde gerekse ülke dışında ezdirmemek, vatandaşımızın cebine ,minimum maliyette maksimum geliri sokma gayret içerinde olduklarını belirterek. yeni ürün çeşitlerini, ve daha doğrusu marjinal kaygısı daha yüksek olan ürünleri tespit ederek pazar kaygısını ortadan kaldırmak olduğunu sözlerine ekledi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet