Skip Navigation Links

“Zaman Entegre Zamanı” Projesi Büyük Fırsat..

AB tarafından desteklenen, “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Arttırılması Operasyonu (IQVETII) projesinin kapanış toplantısı

“Zaman Entegre Zamanı” Projesi Büyük Fırsat.. Web
TV

Eğitim   A+a-

İskenderun Anemon Otel’de yapıldı. İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Zaman Entegre Zamanı”  projesi 01/9/2104 tarihinde uygulamaya başladı, 31/8/2015 tarihinde ise proje son bulacak. Anılan Proje ile ilgili kapanış toplantısı ve Kariyer Geliştirme Panel Programı, İskenderun Anemon Oteli toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, programa konuk ve konuşmacı olarak Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, MEYEB İşletme Müdürü, Şahin Serim, Proje Mali Koordinatörü Yeminli Mali Müşavir Davut Taşdelen, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, İskenderun OSB Müdürü Ahmet Dokgöz, Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz, Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım, İSTÜ’den Yrd. Doç. Murat Furat, diğer bazı eğitmenler, konuklar ve kursiyer öğrenciler katıldılar.

Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Projenin özel hedeflerinden biri İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde çalışan usta öğrencilerin ve çalışan meslek lisesi mezunlarının, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin bölgede kullanılan endüstriyel otomasyon sistemleriyle ile ilgili bilgi, beceri ve farkındalıklarını arttırmak amaçlı bu projeyi yaptık. Projemiz 1 Eylül 2014 tarihinde başladı 31 ağustos 2015 tarihinde, yani yaklaşık bir 10 gün sonra bitmiş olacak.        

Bölgemiz de faaliyet gösteren demir-çelik başta olmak üzere tüm sektörlerde yüksek teknolojinin kullanılmasının yaygınlaştırılması ile otomasyon konuları ile ilgili temel bilgilere sahip, yetişmiş genç insan gücüne büyük oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Projemiz ihtiyaç duyulan arz-talep dengesinin karşılanmasına katkı verecektir.

İskenderun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulacak olan otomasyon sistemleri laboratuarında teknik öğretmen ve usta öğrencilere verilecek olan eğitim, kalitenin artmasına desteklerken, işletmeler bünyesinde  yapılan işbaşı eğitimler ve işveren temsilcileri ile yapılacak görüşmelerle de iş gücü piyasası ile bağın güçlenmesi sağlanacaktır.

Projenin yürütülmesi, eğitim alan öğretmenler ve usta öğrenciler için yeni bilgi ve becerilerin edinilmesine, otomasyon teknolojileri alanında güncelliğin yakalanmasında ve istihdam edilebilirliklerinin artmasında destek sağlayacaktır. Proje ile sağlanan işbirlikleri okul idaresi, okul öğretmenlerinin iş gücü piyasası ile iletişimlerini güçlendirtecektir. İşletmeler, endüstriyel otomasyon sistemlerinde güncel bilgiye sahip teknik işgücüne kavuşabilerek, teknolojik erişimde güncel donanımlı  çalışanlar bulacaklardır. Dolayısıyla yenilikçi eğitim modeliyle becerisi artmış nitelikli işgücü, OSB işverenlerin beklentilerini karşılayacak nitelikte olacaktır.

İleri Düzey Otomasyon Sistemleri Eğitim Planı, İş Başı Eğitimlerinde, İskenderun OSB'de faaliyet gösteren fabrikalarda İşbaşı Eğitim, İSTANBUL Teko Elektronik İşbaşı Eğitimi, ALMANYA EATON-RMQ İşbaşı Eğitimi, HOLLANDA EATON-MCC İşbaşı Eğitimi.”

 

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de yaptığı konuşmada, bölgedeki sanayi kalkınmasının önemine dikkat çekerek, İskenderun’un her türlü kalkınmadan ve tüm sektörlerin gelişmişliğinden nasibini alması ve marka kentler arasında yer alarak da Türkiye’nin gözdesi şehirlerden birisi olması çin bu tür projelere ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Dışarıda, piyasada pek önemsenmeyen, pek algılanmayan bir panel, bu panelleri arttırmamız lazım. Bir kentin gelişimi için kaliteli elemanlara, kalifiyeli elemanlara ihtiyacımız var. Allah'a  çok şükürler olsun, İskenderun'un lojistik pozisyonu, stratejik yapısı, bizleri bu elemanlara karşı daha çok ihtiyacımız olduğunu hissettiriyor. Artık İskenderun yeni bir İskenderun oluyor. İskenderun'un inşallah gelecekte, Akdeniz'in değil Türkiye'nin dinamosu olacak. Bu konuda hem hükümetimizin hem belediyemizin hem de OSB'nin geniş çalışmaları var. Ama bunun için hazırlıklı olmalıyız. Artık İskenderun sadece kütük imal eden bir kentten ziyade lojistik yapısıyla ve bunları ihracat ürünlerine çevirmemiz lazım. Bunun için de bu gençlere ihtiyaçlarımız var. Biz İnşallah İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü bugün, yarın atandıktan sonra bu tür konulara ağırlık vericeğiz, bir icra komitesi kuracağız ve üniversite olsun, OSB olsun, Kaymakamlık olsun, yerel yönetimler olsun bir heyet kurarak, buraya en kısa zamanda tekno kenti yerleştireceğiz. Taşıma suyla değirmen dönmüyor, bunu artık biz kendimiz yapacağız. Belediye olarak, Hükümet olarak, OSB olarak, Demir-Çelik olarak artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Tabi projeler, katılım çok önemli, bunun finansı da çok önemli ama 2012'de başvuruyorsunuz 2015'te tamamlanıyor yetmez, bizim çok hızlı yol almamız gerekiyor. Akademisyenlerle, İskenderun Teknik Üniversitesi'yle birlikte en kısa zaman da büyük bir gelişim içerisinde teknolojiyi yakalayacak ve önümüzde ki teknolojiye de ihtiyaç duyan sanayicilere ara elemanı yetiştirmek için programlarımızı yapacağız. Bir Nükleer Santral kuracağız, bir tane nükleer mühendisimiz yok, 250 tanesini Rusya'ya yolladık. Yarın bölgemizde ki herhangi bir iş adamımız, geleceği, teknolojiyi yakalayacak yeni bir ürün imalatına girdiği zaman, biz 5 yıl öncesinden bu elemanları yetiştirmemiz lazım. Daha işin başındayız! Tabi otomasyon çok önemli ama bunun yanında yakalayacağımız çok büyük gelişimler ve çok büyük teknolojiler var. Hep beraber yapacağız, burada birleşeceğiz İskenderun'un ruhunun lobisini oluşturacağız ve hep beraber kenetleneceğiz ve siz gençleri yetiştireceğiz, bugün otomasyon yarın başka bir enerji konusunda, farklı farklı konular üzerine birleşip yoğunlaşacağız. İskenderun Teknik Üniversitesi'ni kurduktan sonra tekno kentleri kuracağız ve yeniden, yeni oluşumlar için biz İskenderun Belediyesi için buna hazırız, programlarımız hazır fakat burada sadece bize değil hepimize görev düşüyor. Paneli hazırlayanlara, bu projeyi hayata geçirenlere çok teşekkür ediyorum.

İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, bölgede gelişmenin önünü açacak yeniliklere ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu : “ İskenderun hakikaten her zaman yeniliklere öncü olmuştur. Özellikle çok değerli kursiyerlerimize seslenmek istiyorum. Hakikaten çağımızın bilgi çağı olduğunun hepimiz günlük yaşantılarımızdan dolayı biliyor ve farkındayız. Bilgiye ulaşabilen, onu kullanabilen, onu teknolojiye, sanayi, üretime dönüştürebilen insanlar her zaman uluslararası anlamda bir başarıya nail olmuştur. Hepimiz biliyoruz ki, ülkelerin kalkınmasında beşeri sevda en temel taştır. Sizler ülkemizin beşeri taşısınızdır. Dolayısıyla sizlerin burada edindiğiniz bilgilerle, tecrübelerle, uygulamalarla inşallah dünyanın her tarafında aranan elemanlar olacaksınız, sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında. Zaten bizim gayemizde bu anlamda uluslararası rekabette ülkemizin hak ettiği yere varmasıdır.”

 

 

Benzer projelerin devamı gelirse, sayı artar

Toplantıda bir konuşma yapan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül “Sevgili öğrenciler. Bugün çok güzel bir projenin hayata geçmesinin gururunu yaşıyoruz. Projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, sözlerinin devamında ise “Endüstri meslek liseleri tüm olanaksızlıklara rağmen ülke sanayisine katkı sunmuştur. Bu projeyi önemsiyoruz. Sayısal olarak belki 74 öğrenci ama bu ve benzer projelerin devamı gelirse, sayı kendiliğinden artar. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) bu işe çok ciddi eğilmesi gerekir. OSB yönetimi işe alımda yardımcı olursa, bu iş bulma bir nevi projeleri teşvik olur. OSB, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve projeyi yapanlar, projenin takipçisi olmalı, benzer projeler çoğaltılmalıdır. İşsizlik probleminin aşmanın bir yolu da bugünkü projelere benzeyen projelerin, arttırılması ile mümkün olur. Bizler de Çelik-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu yetkilileri olarak bu projelerin takipçisi olacağız. Hep birlikte çok çalışarak mutlu bir Türkiye oluşturmayı istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

“Zaman Entegre Zamanı” Projesi Büyük Fırsat..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet