Skip Navigation Links

Adana,Irak'a Buğday İhraç Edecek

Irak Tarım Bakanlığı'nda üst düzey bürokratlardan oluşan bir teknik heyet,Doğu Akdeniz Tarımsal Enstitüsü Müdürlüğü'ne 2 günlük teknik ziyaret gerçekl

Adana,Irak'a Buğday İhraç Edecek

Ekonomi   A+a-

Irak Tarım Bakanlığı'nda üst düzey bürokratlardan oluşan bir teknik heyet, Doğu Akdeniz Tarımsal Enstitüsü Müdürlüğü'ne 2 günlük teknik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret soncunda Irak'a buğday ihracatı ve karşılıklı işbirliği kararlaştırıldı.
Teknik geziye Irak Tarım Bakan Yardımcısı Moammed Zaynel Abidin Mohammed Rauf başkanlık etti.
Irak Tarım Bakanlığı'ndan gelen teknik heyeti ile, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Seyyid Irmak ve araştırmacılar, 3.5 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantıda karşılıklı bilgi alışverişi yapılırken, Irak'tan gelen heyete bölge yetiştirilen ve geliştirilen buğday çeşitleri tanıtıldı. Teknik heyet Biyoenerji Laboratuvarını gezerek incelemelerde bulundu.
Enstitünün yetiştirdiği ekmeklik buğday çeşitlerini beğendiklerini bildiren Irak Tarım Bakanlığı teknik heyeti, tohumluğun Irak'a ihraç edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirtti. Öte yandan, yeni buğday çeşitlerinin de Irak'a ihraç edilmesi konusunda karar alındı. Irak Tarım Bakanlığı heyeti ile enstitünün karşılıklı teknik işbirliği sürdürme kararı aldığı bildirildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet