Skip Navigation Links

Antep Fıstığının Fiyatı Esnafa Fiyat Afişini Kaldırttı

Antep fıstığının kilosu 30 liraya ulaşınca tüketicinin ürküp kaçtığını gören esnaf,çareyi fiyat afişini kaldırmakta buldu

Antep Fıstığının Fiyatı Esnafa Fiyat Afişini Kaldırttı

Ekonomi   A+a-

Adana'da seyyar tezgahta satılan Antep fıstığının kilosu 30 liraya ulaşınca tüketicinin ürküp kaçtığını gören esnaf, çareyi fiyat afişini kaldırmakta buldu.
Antep fıstığı ve fındık seyyar tezgahlarda yerini almaya başladı. Geçen yıl kilosu 20 liradan alıcı bulan Antep fıstığı, bu yıl adeta fiyat rekoru kırdı. Fındık geçen yılki gibi kilosu 20 liradan satılırken, Antep fıstığının kilosu 30 liraya kadar çıktı. Fiyatı gören müşteriler uzaklaşırken, seyyar esnaf müşteriyi ürkütüp kaçırmamak için Antep fıstığının fiyat tabelasını kardırıyor.
10 yıldır seyyar esnaflık yaparak fındık ve Antep fıstığı satan Mehmet Şimşek (31), ilk kez Antep fıstığının fiyatının bu kadar yükseldiğini belirterek, "Biz kilosunu 30 liradan satıyoruz. Çünkü biz de bunu 27 liradan alıyoruz. Çok pahalı olduğu için bu yıl satışlar kesildi, para kazanamıyoruz" dedi.
Fıstığı ilk getirdiğinde tablasına fıstığın yanına 1 kilosunun 30 lira olduğunu yazdığını ancak daha sonra bundan vazgeçtiğini anlatan Şimşek, "Önceki yıllar fıstık ilk çıktığında peynir ekmek gibi satılırdı, bir hafta geçti doğru düzgün kimse almıyor. Vatandaşlara sorduğumda fiyatı görenin kaçtığını, tezgaha bile yaklaşmaya korktuğunu öğrendim. Bunun üzerine ben de fıstık fiyatını gösteren dövizi kaldırdım. Şimdi vatandaşlar geliyor bir kilo fıstık istiyor, tartıp veriyorum, fiyatı öğrenince şok oluyorlar. Ama kimi vazgeçip almıyor kimi alıyor. En azından bu yöntemle satmaya çalışıyoruz. Biz artık fıstık fiyatını yazıp vatandaşa göstermekten korkuyoruz" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet