Skip Navigation Links

Güder, Tıp Fakültesi Asistanlarıyla Bir Araya Geldi

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Büyükbaş

Gündem   A+a-

 
Güder, Tıp Fakültesi Asistanlarıyla Bir Araya Geldi
 
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Büyükbaş, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Duru ve Tıp Fakültesi asistanlarıyla bir araya gelerek bir toplantı düzenledi.
Tıp Fakültesi asistanlarının sorun ve isteklerinin tartışıldığı toplantıda, üniversitelerin insan ve vizyon çeşitliliğinin olduğu büyük organizmalar olduğunu söyleyen MKÜ Rektörü; bu organizmaların istenilen düzeyde yasalarla öngörülmüş yükümlülükleri yerine getirecek şekilde etkin ve verimli yönetilmesi için iyi bir organizasyon şemasının oluşturulması, organizasyon kabiliyetine sahip olunması, bu hizmeti yerine getirecek kişilerle bu hizmeti organize edecek taraflar arasında uygulama birliği anlamında bir söylem birliğinin oluşturulması, ortak dilin kullanılması, karşılıklı yönetişim modelinin iletişime dayalı olarak hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
Üniversitemizde yapılan tüm işlerin hukuk çerçevesinde yürütülmesi amacıyla yapılan tüm uygulamaların hukuksal zeminini oluşturmaya gayret ettiklerini dile getiren Güder; “Bu kapsamda son bir yıl içerisinde üniversitemizde kantin ve kafeteryaların işletilmesinden trafik düzenine, yuva ve anaokulundan konservatuarda sertifika eğitimlerine, lisans ve lisansüstü öğretim yönetmeliklerine varıncaya kadar yaklaşık 30 ayrı yönetmelik ve yönergeyi hayata geçirerek üniversitede yürüttüğümüz eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet uygulamalarını bir hukuki zemin üzerinde gerçekleştirmeyi, bundan yararlanan tarafların da kendi hak ve ödevlerini bilmeleri suretiyle daha etkin bir kamu hizmeti ortamının oluşmasını sağlamaya gayret ettik” dedi.
Bu düzlemde MKÜ’de şimdiye kadar sürdürülen iş ve hizmetlerin akredite olmuş, kaliteli, standartları olan işler haline döndürülmesi için bir akreditasyon çalışması yürüttüklerini ve bu akreditasyon sistemlerini bildiren Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder konuşmasında, senenin başından itibaren kurum içerisinde yetiştirmeye çalıştıkları ve önümüzdeki günlerde sertifikasyon eğitimleri başlayacak olan 72 yeni kurum içi çapraz iç denetçi yetiştirme sürecine devam ettiklerini aktardı.
Sertifika işlemleri tamamlanır tamamlanmaz, üniversite içerisinde Fen Edebiyat Fakültesi’nden bir grup idareci ve akademisyenin ellerindeki akreditasyon sistemleri ölçütlerine bağlı olarak -örneğin bir meslek yüksekokuluna gidip yerinde- denetleyeceklerini söyleyen Rektörümüz; “Böylece objektif bir yaklaşımla her kurumu dışarıdan bir gözle ama yine kurumun içinden başka bir birimden çapraz denetimle gerçekleştirip, süreç içerisinde iyileştirmeye açık yerlerin belirlenmesinden sonra ortaya çıkan bu eksikliklerimizi kısa sürede tamamlayıp akredite edici kurul ve kuruluşlara, Türk Standartları Enstitüsü’ne ve Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) başvuruda bulunarak, akreditasyon sürecimizi resmi olarak başlatacağız” dedi.
Rektörümüz yaptığı konuşmasında; Eylül ayında Amerika’da, Ekim ayı içerisinde Tayvan’da yaptıkları temaslarda tıp eğitimi için olmazsa olmazlar arasında yer alan güncel uygulamaların önemli örneklerinden birisini oluşturan simülasyona dayalı tıp eğitiminin gerçekleştirilebilmesi için çok önemli bir yatırımı, bu sene tıp fakültesi öğrencilerine, intörnlere, bu alanda eğitim almamış olan asistanlara hizmet verecek şekilde hayata geçirmeye gayret ettiklerini belirtti.
Üniversite olarak yapılanlar ve yapılmakta olanlar konusunda Tıp Fakültesi asistanlarını bilgilendiren Rektörümüzün konuşmasının ardından fakülte asistanları, sorun ve isteklerini dile getirdiler.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet