Skip Navigation Links

Mtosb'nin Gözü Otomotiv Yatırımcılarında

MTOSB Başkan Vekili Nane,yaptığı açıklamada,Mersin'e otomotiv fabrikası getirebilmek adına ciddi çalışmalar yapacaklarını,bu yönde çalışmaya başladıkl

Mtosb'nin Gözü Otomotiv Yatırımcılarında

Ekonomi   A+a-

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkan Vekili Mehmet Semih Nane, Mersin'e otomotiv yatırımını çekmek istediklerini ve bu yönde ciddi çalışma yaptıklarını belirterek, "Ancak bunu başarmak için kentte bir güç birliği oluşturulması şart" dedi.
MTOSB Başkan Vekili Nane, yaptığı açıklamada, Mersin'e otomotiv fabrikası getirebilmek adına ciddi çalışmalar yapacaklarını, bu yönde çalışmaya başladıklarını bildirdi. Otomotiv sektörünün son 25 yılda müthiş hızla büyüyen bir sektör olduğunun altını çizen Nane, "Otomotiv sektörü bu kadar hızlı büyürken şehir içi ve şehirlerarası ulaşımın da gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu da olayın Türkiye bazındaki Karayolları ve belediye konusu. Otomobil satış rakamlarına bakıldığında, kriz dönemlerinde bile herhangi bir sekteye uğramadığını görürsünüz. Böylesine önemli bir sektörde önemli bir markanın Mersin'e yatırım yapması bizi kesinlikle çok mutlu eder. Kentimizi çok olumlu etkiler. Ben inanıyorum ki, 3. bölgenin faaliyete geçme aşamasında otomotiv sektöründeki çok önemli markalardan bizlere talep gelecektir. Biz de Yönetim Kurulu olarak bu konuda üzerimize düşen tanıtım ve davet çalışmalarını yapacağız" ifadelerini kullandı.
"OTOMOTİV YATIRIMI MERSİN İSTİHDAMINA ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAR"
En az bir, mümkünse daha çok otomotiv üretici firmasının MTOSB'de yatırım yapmasını arzu ettiklerini vurgulayan Nane, bunun için de bir güç birliği oluşturulmasının şart olduğunu kaydetti. Zaman zaman çeşitli platformlarda Mersin'de siyasetçiler, üst bürokrasi, OSB, ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşlarının içinde yer aldığı güç birliği kurmak gerektiğine dikkat çeken Nane, "Eğer bu güç birliği sağlanırsa kente yatırım yapılması aşamasında bu güç birliği teşvik ya da kolaylık konusunda gerekli temasları sağlayabilir, ilgili bakanlıklara baskı yapabilir. Bunların hepsi mümkün, fakat en önemli konu kentin güç birliğini sağlamayı başarmaktır" diye konuştu.
Bu tür yatırımları, otoyol bağlantısı konusunda olduğu gibi sadece MTOSB'nin mücadelesi olarak görmemek, kente katma değer sağlayabilecek bir yatırım olarak analiz etmek gerektiğine işaret eden Nane, şöyle devam etti: "Güçlü bir otomotiv üretici firmasının Mersin'e gelmesi bir kere tartışmasız istihdama çok büyük fayda sağlar. Mersin'in marka değeri artar, ticarete, yan sanayiye, lojistiğe, limana katkı sağlar. Tüm kente katkı sağlayacak bir olayda güç birliği sağlamak önemli. Biz geri kalan konuda MTOSB olarak üzerimize düşen görevi yaparız. Başkanımız Sabri Tekli'nin de bu konuda yoğun çalışması var. Bu güç birliğini Mersin'de sağlamak adına gerekli çalışmaları yapacağız."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet