Skip Navigation Links

Köylülerden Kan Örneği Alındı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesi Çukurkışla köyünde 3 ineğin telef olması ve 3 kişinin de ölmesinin ardından il sağlık müdürlüğü yetkilileri, köylülerden k

Köylülerden Kan Örneği Alındı

Gündem   A+a-

Adana'nın Tufanbeyli ilçesi Çukurkışla köyünde 3 ineğin telef olması ve 3 kişinin de ölmesinin ardından il sağlık müdürlüğü yetkilileri, köylülerden kan örneği aldı.
Tufanbeyli Çukurkışla köyüne bağlı Kireç mevkisinde Tahsin Özmen'e ait 3 inek bilinmeyen bir sebeple telef oldu. Birkaç gün sonra da Özmen ailesinden Zülfiye Özmen (54) hayatını kaybetti. Önce kalp krizi sonucu öldüğü tahmin edilen Zülfiye Özmen köyde toprağa verildi. Daha sonra aynı aileden Selahattin Özmen (53) ve eşi Mine Özmen (49) rahatsızlanarak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Çiftin cenazeleri dezenfekte edilerek konuldukları tabutla köy mezarlığında defnedildi.
Köylüler de art arda meydana gelen esrarengiz ölümler nedeniyle rahatsız oldu.
Osman Genç, köyün hayvancılıkla geçinen bir köy ve kırsal bölge olduğu için fazla ilgilenen olmadığını söyleyerek, "Köyün halini görüyorsunuz. Hayvan dışkılarından, kokulardan çok rahatsızız. Okul taşımacılığı yapıyordum. Ben bile gidip gelirken rahatsız oluyordum. Ölen hayvanlar köyden 3 kilometre ilerde imha edildi. Şu anda başka rahatsız hayvan yok" dedi.
Genç, il sağlık müdürlüğünden ve Tufanbeyli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden ekiplerin köye geldiğini belirterek, "Ekipler ahırları ilaçladılar. Sağlık müdürlüğü yetkilileri ise diğer köylülerde de aynı rahatsızlık olup olmadığını öğrenmek için vatandaşlardan kan örnekleri aldılar" diye konuştu.
Bir başka köylü ise, yaşananlardan tedirgin olmanın bir şeye fayda etmeyeceğini ifade ederek, "Dayını, en yakın akrabanı kaybetmişsin, tedirgin de olsan gelmek zorundasın, ilgilenmek zorundasın" dedi.
Sağlık Bakanlığı ise ölümlerin Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığından kaynaklandığını açıklamıştı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet