Skip Navigation Links

İTSO’nun iftar yemeğinde hoşgörü rüzgarı esti

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nın iftar yemeğinde adeta hoş görü rüzgarı esti.

İTSO’nun iftar yemeğinde hoşgörü rüzgarı estiFoto
Galeri

Ekonomi   A+a-

Sanayicisindenn, iş adamına, değişk din ve mezhepten kanaat öderlerinin de katıldımı ile Yelken Kulübünde düzenlenen iftar yemeğinde İTSO Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri davetlileri kapıda karşıladılar.

İskenderun mozaiğinin oluştuğu iftar yemeğine İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belen kaymakamı Abdulaziz Aydın, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatin Tosyalı, Tosyalı Holding yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı, İTSO Meclis üyeleri, Hatay Esnaf Odaları Başkan yardımcısı Uğur Fırat ve esnaf oda başkanları, İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz, sivil toplum kuruluş temsilcileri iş adamları, esnaflar protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Okunan ezan sonrası davetliler iftarlarını açtı ve Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ezan sonrası iftar duasını yaptı,

Hatay mozaiğinin adeta bir iftar yemeğinde buluşturan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yemekte yaptığı konuşmasında, “Hayat bütün hızıyla akıp giderken bazen içimize daha çok kapandığımız, vaktimizi düşünerek geçirdiğimiz anlar yaşarız. Mübarek Ramazan ayı da bunlardan bir tanesidir. Ramazan ayı insanların yaradan tarafından sınandığı, insanların kendini de sınadığı zamanlardandır. Ancak bu sınanma sadece açlıkla gerçekleşmez. Nefsimiz, irademiz, dirayetimiz, düşüncelerimiz, sorumluluklarımız kısacası insanı insan yapan manevi değerleri ne kadar taşıdığımız sınanır. Ramazan yalnızca midemize değil; dilimize, gözümüze, gönlümüze ve aklımıza tutturduğumuz oruçla sınanmamızı sağlar.

Tüm Semavi Dinlerde insanın kendisini dünya nimetlerine karşı sınadığı bir evre mutlaka vardır. Bu evrelerde insanlar dünyevi isteklere karşı sabır göstermeyi öğrenirler. Bu evrelerin katkısıyla, iç dünyasında maneviyatını arttıran insanlar kardeşlik ve hoşgörüyü düşünürler. Sadece insan olmanın, kardeş olmak için yeterli bir sebep olduğunu yüreklerinde hissederler” dedi.

İTSO Bşakanı Yılmaz konuşmasınnı devamında ise şu ifadelere yer verdi, “Bugün bu güzel ve anlamlı akşamda bir araya gelmemiz çok özel bir amaç taşımaktadır. Bizler başka insanları bir araya getirmenin ne kadar değerli olduğunu anlamak ve anlatmak için buradayız. Zira hayatın zorlukları karşısında çaresiz kalan nice insan var. Ramazan ayı böyle insanları hatırlamanın, onlara yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir. Ben her zaman insanlara yapılan iyiliklerin karşılığının bir şekilde verildiğine inanmışımdır. Tüm kalbimle inanıyorum ki, bizler iyi olduğumuz sürece, bu yaşamı var eden her şey tüm olumlu şekliyle karşımıza çıkacaktır. Ancak, iyilik sadece muhtaca para yardımında bulunmak değildir. İyilik yalnıza dost olmak, yorguna destek olmak, çaresize sığınak olmak, muhtaca imdat olmaktır. Barışı önce kendi içimizde sonra dünyada egemen kılmaktır iyilik. İyilik üzerinde vurgu yapmamızın bir diğer sebebi, yeryüzünde kötülüğü ortadan kaldırmanın en etkili yolunun iyilikten geçiyor olmasıdır. Kötülüğe kötülükle karşılık vermek yalnızca kötülüğün sayısını artırır. Kötülüğe iyilikle cevap vermek ise kötülüğü ortadan kaldırdığı gibi, iyiliğin egemen olmasına da öncülük eder.

            Modern zamanlarda iyiliğin karşı karşıya kaldığı tehlikelerden biri de, insanların iyiliği faydacılık ve menfaatçilik ile karıştırıyor olmasıdır. İnsan ihtiyaç sahibi olanları ne kadar düşünürse kendisine de o kadar iyilik yapmış olur. Ailemize, çevremize ve bütün insanlığa iyilik niyetleriyle yaklaştıkça manevi açıdan olgunluk evresine ulaşmış olacağız. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki iyilik kötülüğe baskın geldikçe, dünyamız daha yaşanılır olacaktır.

Sözlerimi noktalarken, sevgi ve hoşgörünün ayı mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemi için hayırlı olmasını can-ı gönülden diler, saygılarımı sunarım.”

İTSO’nun iftar yemeğinde hoşgörü rüzgarı esti foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet