Skip Navigation Links

Samandağ’da Dut Fidanları Yeniden Dikilecek..

Hatay’ın Samandağ ilçesi Mağaracık Mahallesinde İpek böcekçiliğini Geliştirme Projesi Kapsamında Samandağ Belediyesi tarafından

Samandağ’da Dut Fidanları Yeniden Dikilecek..

Yaşam   A+a-

“Dikilen Dut Ağaçlarının Sökülmesi” hakkında basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Mithat Nehir, “İlçemizin önemli bir değeri olan ipek böcekçiliğini yaşatma ve geliştirme çabamızı baltalayan bu zihniyeti, fidanları söken kişi ya da kişileri şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

            Mithat Nehir açıklamasında şöyle dedi. “Belediyemizin ipek böcekçiliğini geliştirme projesi çerçevesinde Mağaracık Mahallesinde 380 adet dut fidanı ekilmiştir. Belediyemizce ekilen dut fidanlarının 89 adedinin 19 -20 Mayıs tarihlerinde söküldüğü tespit edilmiştir.

            İlçemizin önemli bir değeri olan ipek böcekçiliğini yaşatma ve geliştirme çabamızı baltalayan bu zihniyeti, fidanları söken kişi ya da kişileri şiddetle kınıyoruz.

            Mağaracık Mahallemiz de 89 adet dut fidanının söküldüğü Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz ve polis ekiplerince tespit edilerek tutanak altına alınmıştır. Kamu malına zarar verme suçu nedeniyle şikayetçi de olunmuştur. Suçlular cezalandırılıncaya kadar Belediyemiz bu şikayetin takipçisi olacaktır.

            Doğaya düşman bu anlayışla mücadelemiz sürecek ve sökülen dut fidanları yeniden dikilecektir. Ağaca ve doğaya bu duyarlılığımızda, halkımızın desteği ve duyarlılığı bizleri daha güçlü kılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet