Skip Navigation Links

Gazeteci dedenin başarılı torunu

Eylül Duru Kireççi, uluslararası resim yarışmasında madalya aldı

Gazeteci dedenin başarılı torunu

Kültür Sanat   A+a-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Mizyal Sanat Evi işbirliği ile gerçekleştirilen 27. Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması bu yıl da büyük ilgi gördü. Yarışmaya İskenderun’dan katılan Eylül Duru Kireççi (5.5 yaş) kendi yaş grubunda bronz madalya ödülü aldı. Sergi açılışında tahta  bacaklar  ve kukla gösterileri yer aldı. Yarışmaya yaklaşık 8 bin resim katıldı. Dünya’nın dört bir yanından başvuru yapan çocukların resme olan ilgisi sanat ve kültür adına öğretmenleri ve jüri üyelerini sevindirdi.

Gaziantep’teki bir çok okulun yanı sıra, Romanya, Adana, İskenderun, Gaziantep Bilim ve Sanat Merkezi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nden katılımların gerçekleştiği yarışmanın ödül töreni ve serginin açılış töreni, çocukların rengârenk resimleri ve gülümseyen çocuklar eşliğinde eğlenceli dakikalara sahne oldu. G.antep’de gerçekleştirilen ödül töreninde seçilen tüm resimler için minik ressam adaylarına başarı sertifikaları verilirken, derece giren ilk 3 resim ise altın, bronz ve gümüş madalyalar ile hediyeleri takdim edildi. Yarışmanın  jüri üyelerine de teşekkür belgeleri verildi. Ödül törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Slovenya Konsolosu Mizyal Karabiber, jüri üyeleri katıldı. 

Yarışma sonrası küçük Eylül Duru, bundan sonrası için çok daha güzel resimler yapma sözü verdi. Usta gazeteci Refik Kireççi’nin torunu olan Eylül Duru Kireççi’nin başarısı İskenderun’da da sevinçle karşılandı.

Gazeteci Refik Kireççi “Torunumun başarısıyla mutlu oluyorum…”

G.antep’deki uluslararası resim yarışmasını değerlendiren deneyimli gazeteci Refik Kireççi “çocuklarımın başarısıyla hep gurur duydum. Şimdide torunumun, torunlarımın başarısıyla mutlu oluyorum. Torunum Eylül Duru Kireççi’nin 8 bin kişi arasında derece yapması gerçekten önemli bir başarı. Dedesi olarak ben de kendisini kutluyorum” diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet