Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatalı Restore Edilen Mozaikler

Hatay Arkeoloji Müzesi'nde yaşanan 'restorasyon skandalı haberleri'nin Hatay turizmine balta vurduğunu söyledi.

Hatalı Restore Edilen Mozaikler

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu,
Nacioğlu, yaptığı açıklamada, son günlerde basında yer alan Hatay Arkeoloji Müzesi'nin yeni yerleşkesine taşınması sırasında mozaiklerin zarar gördüğü ve restorasyonunun hatalı yapılarak sergilendiği yönündeki haberleri değerlendirdi.
Şehrin turizm potansiyelinin baltalanmasına yönelik girişimler olduğunu anlatan Nacioğlu, "Öncelikle bilinmelidir ki söz konusu haberler ile ilgili olarak yaklaşık bir ay önce Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları konuyla ilgili çalışmalara süratle başlamışlardır. Restorasyon ya da arkeoloji bilimlerinde otorite olmayan kişilerce yapıldığı düşünülen ve siyaset malzemesi haline dönüştürülmek istenen bu açıklama ve haberleri derneğimiz ve Hatay'daki turizm sektörünce üzüntü verici olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Bu haberlerin yapılmasındaki asıl amacın Hatay kültür ve turizmine ve hatta yüzyıllardır süren barış ve kardeşlik ortamına zarar verdiğini ifade eden Nacioğlu, şöyle devam etti:
"Ortadoğu'da yaşanan kriz ve savaş ortamının Hatay ilimize verdiği sıkıntıların yanı sıra bu gibi olayların gündeme taşınması da bir turizm şehri olarak anılan Hatay'a ve imajına çok ciddi zararlar veriyor. Bu fikirler ışığında medya aracılığıyla söz konusu açıklamaların ancak yetkili ağızlar tarafından yapılması gerektiğini düşünüyor, konuyla ilgili sağduyulu açıklamalar yaparak reaksiyon gösteren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; hemen her alanda tüm dünyaya etkisini gösteren şehrimizin turizm potansiyeli bu gibi kısır tartışmalarla ciddi yaralar almaktadır. Bizlere düşen yegane görevin, ilimizin tüm dünyaya iyi yönleriyle tanıtılması amacıyla daha çok çalışmak olduğunu düşünüyor, en derin saygılarımızı sunuyoruz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş