Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Korku filmlerini aratmayan görüntü

7,9 büyüklüğünde meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Nepal depremi sonrası, Türk vatandaşlar yurda döndü.

Dünya   A+a-

Turistik gezi için ülkeye giden bir vatandaş ise yaşanan depremi saniye saniye kaydetti.
Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Nepal depremi sırasında orada olan Türkler de vardı. Her geçen dakika ölü sayısının daha da arttığı Nepal'de depremi yaşayan 242 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Türkiye'ye geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan depremzede Türk vatandaşları, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

"BÜYÜK PANİK YAŞADIK"
Gezi amacıyla 10 günlüğüne ülkeye gittiğini söyleyen Celal Dağdeviren, depremi turlarının son gününde yaşadıklarını söyledi. Tapınakların ortasında gezdiklerini ifade eden Dağdeviren, "Şanslıydık çünkü geniş bir alandaydık. Etrafımızdaki tapınaklar ve binalar yıkıldı. Büyük bir panik yaşadık. Ertesi gün havaalanında beklerken korkunç bir sarsıntı oldu. Memleketimize gelebildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

"HERŞEYE İHTİYAÇLARI VAR"
Tatil için ülkede olan Dinçer ve Sibel Yazıcı çifti de depremi yaşadı. Deprem anında kafede oturduklarını söyleyen çiftlerden Sibel Yazıcı depremden saniyeler önce kamerasıyla kayıttaydı. Bir süre etrafı çeken Sibel Yazıcı depremin başladığı anda da kayıttan çıkmayıp deprem etkisiyle yıkılan binaları ve sonrasında yükselen toz bulutunu çekmeyi başardı. Tapınakların yerle bir olduklarına şahitlik eden Sibel Yazıcı, "Bir kafenin en üst katındaydık ben kameraya çekiyordum manzarayı. Tam o esnada oldu, her şey göçtü duman altı oldu" dedi. İnsanların öldüklerine de şahit olan Dinçer Yazıcı ise, "İnsanlar şuanda dışarıda bekliyorlar. Geceleri soğuk oluyor, battaniye lazım. Artçı depremler oldu. Çok fakir insanlar. Her şeye ihtiyaçları var" dedi.
(İHA)
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar