Skip Navigation Links

“Efsane lider Ecevit, dürüstlük sembolüydü…”

Demokratik Sol Parti (DSP) Hatay ikinci sıra Milletvekili adayı Gazeteci Sebahat Çelik “50 yıllık siyaseti hayatında,

“Efsane lider Ecevit, dürüstlük sembolüydü…”

Politika   A+a-

adı tek bir şaibe ve yolsuzlukla anılmayan liderimiz merhum Bülent Ecevit’in yolundayız. Elbette genel seçimleri kazanmak ve milletvekili olmak istiyoruz ama önceliğimiz, dürüstlük sembolü olan Ecevit ruhunu yaşatmaktır” dedi.

Genel seçimler öncesi bir değerlendirme yapan DSP Hatay Milletvekili adayı Sebahat Çelik “9 yıl önce kaybettiğimiz efsane liderimiz Bülent Ecevit’i bugünlerde daha çok arıyoruz. Ecevit, Çalışma Bakanlığı döneminde Türkiye’ye ilk kez toplu sözleşme, grev ve sendikal hakları getiren, iş güvencesi yasasını ve işsizlik sigortası yasasını çıkartan, emeği en yüce değer olarak gören bir işçi babasıydı.  O aynı zamanda 1974 Yılında Kıbrıs’ta Rumlar tarafından soydaşlarımıza uygulanan katliam ve soykırımı durdurmak için dünyayı karşısına alarak Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren Kıbrıs Fatihimizdi. Amerika’nın baskı ve tehditlerine rağmen haşhaş ekimi yasağını kaldıran çiftçinin ve köylünün dostu Ecevit’i minnet ve rahmetle anıyoruz. Ülkemizin millet ve toprağı ile ayrılmaz bir bütün olduğunu savunan, ulusal birliğin mimarı Ecevit’in yolunda yürüyoruz “ diye konuştu.

Bülent Ecevit, demokrasi aşığıydı

DSP Hatay Milletvekili adayı Sebahat Çelik, değerlendirmesinin devamında ise şu ifadelere yer verdi “Ecevit’in halkçı kimliği, siyasi yaşamı boyunca hep en önde durdu. “Ecevit’in halkçılığı, siyasi yaşamı ile başlamamıştır. Ecevit, okul hayatı başladığı sıralarda bu kimliği edinmiştir. Aslında bu bir siyaset değil, yaşam biçimidir. Ecevit, halkın gücü olmadan liderlik edilemeyeceğini çok iyi bilen bir liderdi. 1970’li yıllar, Türkiye’nin siyasi bir lidere en çok ihtiyacı olduğu yıllardı. Ecevit de tam olarak o yıllarda bu ihtiyacı gidermişti. Halkı için yaptıkları ile gerçek bir demokrasi aşığı olduğunu kısa sürede kanıtlayan Ecevit’in düşünceleri, bugün bile toplumun bütün kesimleri tarafından bilinmektedir. İşte biz DSP neferleri, efsane liderimizin açtığı yoldan yürüyor, onun millet ve vatan sevgisini yaşatmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle ülke ve Hatay seçmeninden DSP’ye, destek ve oy istiyoruz.”

Sebahat Çelik Kimdir?

Sebahat Çelik 1975 Reyhanlı/ Hatay doğumludur. İlk ve ortaokul tahsilini Antakya’da yapmıştır. Bir süre  www.hataydenge.com gazetesinin editörlüğünü yapan Sebahat Çelik aynı zamanda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hatay İl Eş başkanlığı görevini sürdürdü.
22 Ocak 2014’te, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden istifa ederek, Demokratik Sol Parti (DSP) Antakya Belediye Başkan adayı oldu. 03.04.2015 tarihinde almış olduğu karar neticesi DSP Hatay ikinci sıra Milletvekili adayı oldu. Gerek siyaset kurumunda gerekse gazetecilik mesleğinde kadınların aktif görev alabileceklerini ve başarılı olabileceklerini savunan Sebahat Yıldız, şu sıra siyaset alanında DSP için ter döküyor… Sebahat Çelik, evli olup, iki çocuk annesidir.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet