Skip Navigation Links

Polis Teşkilatımızın Mersindeki 170. Yıl Törenleri

Atatürk ilke ve inkılaplarının ve cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluşunu kutlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını.

Polis Teşkilatımızın Mersindeki 170. Yıl Törenleri

Yerel   A+a-

Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.
Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, protokol üyeleri, gaziler, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri katıldı.
Tören, İl Emniyet Müdürü Baştuğ'un, tören kıtasını selamlamasıyla başladı. Baştuğ ve Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Nesih Özmen'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumlarıyla devam eden törende, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Baştuğ, Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Baştuğ, "Şanla, şerefle yazdığı 169 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 170. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir" dedi.
Emniyet teşkilatının, toplumda huzuru ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, konunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi önemli ve hayati görevleri üstlendiğini vurgulayan Baştuğ, "Bizler bu görevi yerine getirirken hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir. Adaletlidir. Aksine zalimler için korkulan, masumlar için güvenilen bir güçtür. Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir" diye konuştu.
Mesai arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Baştuğ, şehitlere rahmet dileyerek, gazilere şükranlarını sundu.
Baştuğ'un konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından Polis Marşı ve Polis Akademisi Marşı'nın çalınmasıyla devam tören, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı NARKOTİM tarafından okullarda düzenlenen 'Madde Kullanımının zararları' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Büyükşehir belediye Başkanı Kocamaz, MEÜ Rektörü Çamsarı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanoğlu'nun vermesinin ardından tören sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet