Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Amerikalılar Osmanlı Sanatı Bakırcılığı Öğrenirken ..?

Amerikadaki İndiana Üniversitesi'nde bakırcılık kursu düzenledi ve bu güzel sanatı tüm dünyaya tanıttı.

Amerikalılar Osmanlı Sanatı Bakırcılığı Öğrenirken ..?Foto
Galeri

Dünya   A+a-

Gaziantep'te unutulmaya yüz tutmuş bakırcılık mesleğinde çalıştıracak eleman bulamayan bakırcı ustaları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) İndiana Üniversitesi'nde eğitim vermeye başladı. İndiana Üniversitesi'nin daveti üzerine ABD'ye giden Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık nezdinde bir heyet, gençlere bakırcılık kursu verdi. Türk bayrağını ABD'de dalgalandıran Gaziantepli bakırcı ustaları, ABD'li gençlere bakırcılığı püf noktalarına kadar anlattı. İndiana Üniversitesi'nde verilen kurs yaklaşık 10 gün sürerken, ABD'li öğrenciler ve profesörler bu mesleği öğrenmek için Gaziantepli ustaların verdikleri dersi pür dikkat dinledi. Öğrendiklerini daha sonra pratiğe geçiren öğrenciler, bakır işlemeye başladı. Unutulmaya yüz tutmuş bir Osmanlı sanatı olan bakırcılığı öğrenen ABD'li öğrenciler, bunu kendi ülkelerinde ticaret amaçlı kullanacak.
"HİKAYE OLARAK BAŞLADI AMA ÇOK SES YAPTI"
Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, konunun ABD'de çok ses getirdiğini ifade ederek, "İndiana Üniversitesi ile eğitim çalışmaları devam ediyor. Araştırma yapıyorlar ve Gaziantep'te bizi buldular. İlk önce burada 2 gün eğitim aldılar" dedi.
Daha sonra ABD'ye gittiklerini ve tarihlerini ve kültürlerini onlara öğrettiklerini ifade eden Açık, "Bizim yaptığımız ürünlerde tarih ve kültür var. Öğrenciler artık bunları öğreniyorlar. Bizim en büyük eksiğimiz lobidir, eğitimdir" dedi.

Amerikalılar Osmanlı Sanatı Bakırcılığı Öğrenirken ..? foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş