Skip Navigation Links

Facebook çok ciddi bir hata yaptı ve az daha hepimizi mağdurduk

Sosyal medyanın en çok kullanılan paylaşım sitesinden biri olan Facebook’ta büyük açık yakalandı.

Facebook çok ciddi bir hata yaptı ve az daha hepimizi mağdurduk

Teknoloji   A+a-

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta az kalsın tüm fotoğraflarınız silinebilirdi.


Hindistan'lı Laxman Muthiyah isimli kullanıcı, Facebook'ta çok büyük bir açık yakaladı. Birçoğumuz fotoğraflarımızın bir kısmını Facebook hesaplarımızda saklıyoruz. Hiçbir zaman oradan silinmeyeceğini düşünerek yaptığımız bu hareket, Laxman'ın bulduğu açıkla, yanlış olduğunu ortaya çıkardı.


Facebook’taki bu açık, Graph API'sında bulunuyor. Bu API, geliştiricilerin uygulamalarda ve yazılımlarda Facebook verilerine ulaşmasına izin veriyor. Geliştirici Laxman Muthiyah ise Perşembe günü Blog'unda paylaştığı yazıda API'nın kendisine ait olmayan fotoğrafları silmeye izin verdiğini yazmıştı. Geliştiriciye göre API'yı kullanarak herhangi bir kurbanın albümünü silmek için, albümün ID (kimlik) numarasını bilmek yetiyordu.


Öte yandan Muthiyah, durumu Facebook'a bildirdiğini ve sosyal ağın çok hızlı davranarak, sorunu 2 saatte çözdüğünü söylüyor. Bu açığı bulup Facebook'a raporlayan Muthiyah, onarımın ardından Facebook'tan 12.500 dolarlık bir ödül elde etti.Facebook'un sorun ve açıkları bulan geliştiricilere miktarı 500 dolar ile 33.000 dolar arasında değişen ödüller dağıttığı ise bilgiler arasında.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet