Skip Navigation Links

Sadullah Ergin İşadamlarıyla Buluştu

Sadullah Ergin İskenderun mesaisine İSİAD tarafından onuruna verilen kahvaltı törenine katılarak başladı.

Gündem   A+a-

 
 Sadullah Ergin İskenderun mesaisine İSİAD tarafından onuruna verilen kahvaltı törenine katılarak başladı. Yelken kulübünde verilen kahvaltıya AK Parti2nin diğer milletvekili adayları, ilçe yöneticileri ve çok sayıda iş adamları katıldı.
 
Kahvaltıda ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapanb İSİAD başkanı Recep Atakaş iş dünyasının istikrar istediğini söyleyerek şu görüşlere yer verdi: "Hepinizin bildiği gibi bölgemiz sanayileşmede önemli eşikleri geride bırakarak ülkemizin önemli bir sanayi bölgesi haline gelmiştir. Özellikle demir-çelik sektöründe önemli yatırımlar yapılmış olup Türkiye'nin toplam demir-çelik üretiminin %40'ını bölgemiz üretmektedir.
 
Bölgemiz, liman işletmeciliği açısından çok önemli bir potansiyele sahiptir. Yİne bölgemiz Türkiye'nin önemli tarım havzalarından biridir. Tarihi kültürel zenginliklerimizle turizm açısından yayla ve denizimizle önemli bir turizm potansiyeli taşımaktayız. Bölgemize yapılan yatırımlarla önemli mesafeler aldık ancak sayın bakanımızın dediği gibi Ankara'dan daha çok alacağımız var. Bizler ülkede siyasi ve ekonomik istikrar istiyoruz. Çünkü, ekonomik ve siyasi istikrar yatırımların devam etmesine yaramaktadır" dedi.
Daha sonra söz alan Adalet Eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Avrupa’da krizin vurduğu Yunanistan’a AB’nin yaptığı yardım çerçevesinde uyguladığı ekonomik programın resmen ilan edilmemiş Moratoryum ve iflas olduğuna işaret etti.
İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği’nin onuruna verdiği kahvaltıda işadamlarıyla bir araya gelen Adalet eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadulah Ergin Türkiye’nin bölgesinde çok önemli çalkantıların olduğuna dikkat çekerek “Komşularımız, Ortadoğu Coğrafyası, Kuzey Afrika Sosyal hadiselerle çalkalanıyor. O sosyal çalkantıların altında ekonomik hadiseler de ayrıca altında aranabilir. Avrupa’daki komşularımıza baktığımızda ve üye olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasında ekonomik ve sosyal hadiseler gene hat safhaya çıkmıştır” diye konuştu.
Bugün itibariyle Yunanistan’da çok önemli sorunların olduğuna vurgu yapan eski Bakan Hatay Milletvekili Sadullah Ergin “Sabah gazetelerde, AB’nin Yunanistan’a yapmış olduğu teklifi okumanız mümkün. ‘Vergi gelirlerini AB yönetsin, size kredi verelim ama…’ Bu resmen ilan edilmemiş Moratoryum ve iflas!” dedi.
“İspanya, Portekiz, İrlanda’nın da benzer sıkıntılarla çalkalandığına değinen Eski Bakan Ergin şunları söyledi: “Diğer ülkeler de bu hale gelmemek için kendilerince tedbirler üretmeye çalışıyorlar. Bütün bu kadar sıkıntılı coğrafyada Türkiye’ye baktığımızda; kısmi bir terör sorunun dışında, ekonomik ve sosyal noktalarda oldukça rahat olduğunu görmek mümkün ama bu konuma gelinceye kadar hep birlikte çok ağır bedeller ödedik. Bu bedellerin en ağırını da siz müteşebbisler, yatırımcılar, işadamları ödediniz. İş dünyasının, esnafın, tacirin, üreticinin, yatırımcının rahat olmadığı mutlu olmadığı, huzurlu olmadığı bir ülkede, toplumun, ülkenin huzurlu olması mümkün değil”
Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusa sahip, yılda 800 bin gencin çalışma hayatına atıldığını kaydeden eski bakan Ergin değerlendirmesini söyle sürdürdü: “Mevcut işsiz stokumuz göz önünde bulundurulduğu zaman 800 binin üzerindeki kişiye iş bulmakla mükellefiz. Senede 800 bin kişiye iş bulursak mevcut iş stokumuz devam edecektir. Mutlaka bunun üzerine çıkmamız lazım. Son birkaç yıldır işsizlik oranı düşünüyor. Ama düşünebiliyor musunuz ki bir milyon kişiye yılda nasıl iş sahası açılabilir. Yatırım olmadan iş sahası olmadan siz bu kadar insanı nerede çalıştırabilirsiniz.”
Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin büyüme, yatırım ve gelişme olduğunu sözlerine ekleyen eski Bakan Ergin “Bunları hangi şartlar altında yapacağız. Eğer yatırım iklimi yoksa yatırım için önümüzü görme imkânımız yoksa hiç kimse kusura bakmasın hiç kimse elini taşın altına koymaz. Bu açıdan 2002’den sonrası elde ettiğimiz kazanımları sıralarken siyasi istikrar, ekonomik istikrar yatırım içi güçlenmesi noktasında önemli mesafeler kat edilmiştir. Ve dış politikadan Türkiye bölgesinde ve dünyada hesaba alınması gereken bir aktör haline gelmiştir” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet