Skip Navigation Links

Aile eğitimini ilçe geneline yaymalıyız..

Halk Eğitim Merkezi ve Atatürk Ortaokulu aile içi eğitim semineri düzenledi

Yaşam   A+a-

 

    Dörtyol Halk Eğitim Merkezi ve Atatürk Ortaokulunun ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Aile İçi Eğitim Semineri”nin ikincisi 48 kursiyerle devam ediyor.

    Cumartesi günü Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk yanında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Küçük ile birlikte semineri devam eden kursiyerleri ziyaret etti.

    Atatürk ortaokulu Müdürü Nejdet Fırat ve okul idarecileri tarafından karşılanan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk kursiyerlerle uzun süre sohbet etti ve Kurs Öğretmeni Bilge Kayman’dan eğitim süreci hakkında detaylı bilgiler alarak konunun önemine dikkat çekti.

    KURS VERECEK ÖĞRETMEN SAYISI ARTTIRILMALI

    KURSLAR DİĞER OKULLARADA YAYILMALI

     Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk Aile Eğitiminin öneminin her gün biraz daha arttığını belirterek; “İlçemizde bu kursları verecek öğretmen sayısı arttırıldığı gibi şu anda üç okulumuzda verilebilen bu kursların ilçe geneline yayılmasında fayda görüyoruz. Aile eğitiminde eğitim seviyesinin önemi yok. Hangi mesleği yapıyor olursanız olunuz, ister bir ev hanımı, ister bir bürokrat, ister bir üst düzey yönetici, bu konuda bir uzman tarafından eğitim almanız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sosyal, sanatsal, kültürel, eğitsel ve ekonomik anlamda yetkin kişiler olabilmesi toplumun tüm kesimlerin müşterek çabasıyla mümkündür. Bu tek başına eğitim kurumlarının üstleneceği bir görev olmadığı gibi sadece aile tarafından da yapılamaz. O nedenle müşterek bir çalışma izlenmeli bu konuda ailelerin de bilinçlenmesi sağlanmalıdır. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, Halk Eğitim Merkezi Müdürümü ve Okul Müdürlerimizi bu konuda gösterdikleri hassasiyetten dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

    Atatürk ortaokulu Müdürü Nejdet Fırat’ta yaptığı açıklamada; “Çocuğun kişiliğinin oluşumu, kendisine saygısının gelişmesi büyük ölçüde ana-babasının kişilik yapısına bağlıdır. Ana-babasının davranışlarını kendine model alan çocuk istenen ve istenmeyen davranışların çoğunu onlardan öğrenir. Bu bakımdan aile eğitimine büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz aile içi eğitim seminerimiz bu yıl iki ayrı periyotta 48 kursiyerimizle devam etmekte. 10 haftalık eğitim süresini kapsayan kurslarımızda okulu- muz velisi aileler yer almakta” dedi.

     Kurs Öğretmeni Bilge Kayman’da çocukların eğitiminde geçerli olan temel bilgilerin tüm aile bireyleri tarafından çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek; “Çocuk en iyi kayıt cihazıdır. Ailede ne görürse onu alır. Okulda ve çevrede ailenizin temsilcisidir. Ailenizi yansıtır. Aşırı kuralcı ve mükemmeliyetçi anne- baba tutumu, çocuğun korkak ve kendine güvensiz olmasına; aşırı serbest tutum ise çocuğun disiplinsiz ve tembel olmasına sebep olur. Bu nedenle anne-babalar çocuğa karşı davranışlarında ölçülü olmalıdır. Anne-baba ödül ve ceza verirken ortak karar almalıdır. Biri hoşgörülü diğeri disiplinli olursa, çocuk yaptığının iyi veya kötü olduğunu ayırt edemez ve hata yapmaya devam eder. Şiddet, çocuk ile anne-baba arasına nefret tohumları eker. Çocuğu, yalana iter, disiplinsiz ve huysuz yapar. Şiddet yerine, çocuğa belli bir süre televizyon izlememe, arkadaşlarıyla görüşmeme gibi cezalar verilebilir.

     Her çocuğun güçlü ve zayıf yanları farklıdır. Çocukları arkadaşlarıyla ve kardeşleriyle kıyaslamayınız. Bu durum çocuklarda, öfke, kıskançlık ve aşırı kaygıya sebep olur. Bir konuda başarısız olan çocuğa:”geri zekâlı, tembel, zaten yapamayacağını biliyordum…” gibi onur kırıcı sözler söylemek yerine: “sen zeki, yetenekli bir çocuksun, biraz daha gayret göstersen başarılı olursun…” gibi güzel ve yüreklendirici telkinlerde bulunmak, çocuğun kendini geliştirmesinde çok etkilidir. Aile eğitimi, anne sütü gibidir. Çocuğu her türlü kötülükten koruduğu gibi onu topluma faydalı ve güçlü kılar. Hiçbir servet ve makam, iyi eğitimli ve ahlaklı bir evladın yerini tutamaz. Sevginin açmadığı kapı, çözmediği problem yoktur. Çocuklarınıza sevginizi hissettirin. İçinde sevgi olan bir eğitimin başarısız olması imkânsızdır.” diyerek kursun boyunca verilen eğitimin genel bir özetini yaptı.

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet