Skip Navigation Links

Öğrencilere Bilinçlendirme Aşısı!

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler aşılama ile ulaşılan başarıları öğren

Sağlık   A+a-


İskenderun Kurtuluş İlköğretim Okulunda... paylaşan: 8gunhaber

 Bu yıl ki Aşı Haftası münasebetiyle İskenderun Kurtuluş İlköğretim Okulunda, öğrencilere aşı ve aşının önemi anlatıldı. İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler aşılama ile ulaşılan başarıları öğrendiler.

 

 

“Aşı İle Savunma Yapıyoruz”

Aşının insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altında ki kişilere uygulandığını açıklayan Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Görevlisi Dr. Müge Tellioğlu, aşının vücutta ki mikrop ve toksinleri tanıyıp onlara karşı savunma yaptığını söyledi. ‘Aşı Nedir?’ sorusunu cevaplandıran Dr. Müge Tellioğlu; “insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri v.b. mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinler) etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere aşı denir” dedi. Dr. Tellioğlu’nu dikkat ile dinleyen öğrenciler aşı hakkında merak ettiği soruları yönelttiler.

 
 
Öğrencilere Bilinçlendirme Aşısı!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet