Skip Navigation Links

Antik Çağın Anıt Çamları'nda Muhteşem Gezi

Geçtiğimiz hafta sonu Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Faruk EKİNCİ ve Yönetim Kurulu Üyesi Recep EKİNCİ Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurta

Gündem   A+a-

 
Antik Çağın Anıt Çamları’nda Muhteşem Gezi
 
 
Geçtiğimiz hafta sonu Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Faruk EKİNCİ ve Yönetim Kurulu Üyesi Recep EKİNCİ Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma Derneği (KADAK)’nin organize ettiği doğa yürüyüşüne katıldı. KADAK Başkanı Sait KILÇSALLAYAN ve Mehmet TEMİZDEMİR rehberliğinde gerçekleşen doğa yürüyüşüne 30’a yakın doğasever katılmıştır.
 
Kahramanmaraş’ın Andırın mevkiindeki Su çatı Köyü AĞILLI YAYLASI’na yapılan yürüyüşte, muhteşem doğa güzellikleri, şelaleler ve en önemlisi 2000 yıllık ANIT Sedir ve Ardıç Çamları görmeye ve keşfetmeye değerdi.
 
Özellikle bazı Ardıç ağaçlarının 7 metre çapında olduğunu, bazı ağaçların içine girilebilecek kadar içlerinde mahzenler olduğunusöyleniyor.
 
- Ağallı Yaylası’nın düz ova şeklinde olması nedeni ile geniş otlak meralar mevcut olduğundan yazın koyun ve keçi otlatıldığını “Ağıllı” isminin de bu keçi ve koyunlara yapılan barınak ağıllarından aldığıdır.
- Yayladaki meralarda çok çeşitli yabani çiçekler ve yiyecek sebzeler bulunmakta
- Yürüyüşe katılanlar tarafından toplanan doğal sebzelerden öğle yemeğinde bolca salata yapılarak yenmiştir.
- Ağıllı Yaylası Antik çağdan kalma bir bölge görünümünde, Anıt ağaçlar ve Antik kayaları ile görülmeye değer yerlerdir.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet