Bu İçeriği Paylaş
03 Ocak 2012 Salı

Başvurmayan borçlu çıkacak!

Uygulama 1 Ocak'ta başladı...


 
Başvurmayan borçlu çıkacak!
 
Uygulama 1 Ocak'ta başladı...
1 Ocak'ta başlayan uygulama ile herkes sağlık güvencesine kavuştu. Ancak sosyal güvenlik kapsamında olmayanların bir an önce genel sağlık sigortasına başvurması büyük önem taşıyor. Aksi halde gelirlerine bakılmaksızın 212 TL'lik borç çıkarılacak.
 
Son yıllarda sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde birbiri ardına uygulamaları hayata geçiren Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu, bir ilke imza attı. Yeni uygulama ile nüfusun tamamı sağlık güvencesi kapsamına alındı.
 
Önceki günden itibaren 74 milyon nüfus, artık zorunlu genel sağlık sigortalısı oldu. Kişilerin kendi isteğine bakılmaksızın tamamı, genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Hiç kimse 'ben devletin sağlık güvencesini istemiyorum' deme hakkına sahip değil. Sosyal güvencesi olmayanların genel sağlık sigortasına başvurması zorunlu. Bu kapsamda 1,7 milyon kişi var. Bu kişilerin bir ay içinde başvuru yaparak genel sağlık sigortalısı olması gerekiyor. Aksi takdirde ailedeki her kişi için aylık en yüksek tavan olan 212 TL prim borcu çıkarılacak. Bu bir kereye mahsus da olmayacak. Her ay aynı prim borcu işlemeye devam edecek. Bu nedenle sosyal güvencesi olmayanların bir an önce genel sağlık sigortasına başvurması gerekiyor.
 
 


 
 
* İçeriğe henüz yorum yapılmamış ilk yorumu siz yapmak istiyorsanız aşağıdaki metin kutusunu doldurun ve gönder'e tıklayın. Yorumlarınızı yazarken sizin hakkınızda hukuki sorumluluk arz ettiğini önemle bilgilerinize arz ederiz.
Yorum Yazın
 
İlgili diğer içerikler
Diğer Reklamlar
 
Günün Diger Manşetleri
Dostluk Kazandı Dostluk Kazandı.. İskenderun basın mensupları futbol şölenine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ak..
0 yorum Gündem - 19.05.2012
Bekir Altan, Yaşlıları Köşklere Taşıyacak! Bekir Altan, Yaşlıları Köşklere Taş.. Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Belediyesi, Yaşlılara sahip çıkma adına, o..
0 yorum Gündem - 18.05.2012
Yolcu iskelesinin ihalesi yapıldı Yolcu iskelesinin ihalesi yapıldı.. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek: İskele denizle köprü olacak..
0 yorum Gündem - 18.05.2012
Üye Bilgi